Prima editie Dacia Duster Camp
25.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dacia Duster Camp este un eveniment adresat proprietarilor de Dacia Duster 1.5 dCi cu tractiune 4×4, care vor sa exploreze natura, sa isi testeze propriile limite si, in acelasi timp, sa descopere cat de capabil este in off-road modelul Duster. La prima editie au participat 19 masini din toata colturile tarii, ce s-au reunit pe platoul circuitului de motocros de la Zarnesti.

Spre deosebire de alte evenimente asemanatoare din Romania, la Dacia Duster Camp poate participa intreaga familie, astfel ca fiecare echipaj a avut cel putin doi membri. Probabil ca aceasta editie a inregistrat si un record greu de doborat, si anume cel mai tanar participant, in varsta de doar 9 luni.

In cele doua zile de desfasurare ale evenimentului, posesorii de Dacia Duster prezenti au participat la trei ateliere: deprinderea calitatiilor off-road ale masinii intr-un poligon spectaculos, orientare turistica si un mini raid in teren accidentat desfasurat in zona Poiana Marului.

Pe tot parcursul evenimentului, specialisti off-road au fost la dispozitia participantilor pentru a-i consilia in abordarea traseului si a le prezenta tehnicile de abordare a obstacolelor. De altfel, in poligonul off-road s-a facut mai intai o tura de recunoastere, cu instructorii la volan pentru cunoasterea punctelor dificile, pentru ca apoi proprietarii sa parcurga singuri circuitul. Pentru ca totul sa decurga in siguranta maxima, fiecare masina a fost insotita de un specialist off-raod.

La eveniment au fost prezenti si doi ingineri ai Grupului Renault Romania, care participa in Campionatul National de Off-Road cu vehicule Dacia Duster. Acestia au sustinut un seminar tehnic despre capabilitatile modelului Duster, tehnici de condus in off-road si particularitati ale versiunilor Duster 4×4. 

La finalul celor doua zile ale evenimentului, toti participantii au apreciat ideea de organizare a Dacia Duster Camp, anuntand de pe acum ca vor participa din nou la o viitoare editie. De asemenea si grupul Michelin Romania a fost prezent in calitate de partener, fapt ce demonstreaza, o data in plus, oportunitatea unui astfel de concept, destinat proprietarilor de Duster.

Distribuie acest articol!