CNR 2012: Delecour este noul campion al Romaniei
09.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Ultima confruntare din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2012, disputata la finele saptamanii trecute, pe macadamul de la Iasi, s-a incheiat cu victoria decisiva a echipajului francez F. Delecour – D. Sovignoni. Odata cu aceasta victorie, Francois Delecour devine Campionul National al CNRD in sezonul 2012.

Raliul Iasului a debutat vineri, 5 octombrie, cu o schimbare in planul orar al competitiei, dupa scoaterea din concurs a probei speciale Cioca Boca si inlocuirea acesteia din ratiuni administrative. Etapa a beneficiat de o vreme prielnica atat concurentilor cat si fanilor prezenti pe probele speciale si de o disputa deschisa intre francezul Delecour si campionul national en titre Valentin Porcisteanu. Lupta la varf nu a lipsit nici in esalonul secund, format din Gergo Szabo, Dan Girtofan, Bogdan Marisca si Marco Tempestini, fiecare dorind un loc pe podium si cat mai multe puncte pentru o clasare in top 3-ul clasamentului general FIA dupa 8 etape in CNRD 2012.

Dupa abandonurile neasteptate ale echipajeloe formate din Bogdan Marisca si Sebastian Itu si respectiv Valentin Porcisteanu si Victor Dobre, a venit randul echipajului brasovean format din Dan Girtofan si Adrian Berghea sa intampine ceva probleme pe probele speciale ale etapei. Cu o contestatie si la un milimetru de a fi exclus din competitie, Dan Girtofan termina al patrulea in Raliul Iasului si priveste increzator catre cea de-a treia treapta a podiumului la general la finele campionatului.

Cu un parcurs bun si lipsit de ghinioanele care au urmarit echipajul maghiar format din Gergo Szabo si Karoly Borbely pe parcursul acestui sezon, echipajul cu numarul 5 a ocupat locul secund in etapa ieseana si a urcat pe locul 4 in clasamentul general al competitiei. Locul trei in Raliul Iasului Dunlop 2012 i-a revenit lui Marco Tempestini, italianul fiind extrem de multumit de aceasta clasare pe podium in ultima etapa a sezonului.

Dupa aceasta ultima confruntare, Delecour este noul campion de raliuri al Romaniei, cu un ecart de 40 de puncte in fata urmatorului clasat, Valentin Porcisteanu. Destul de multumit cu noua postura de vicecampion, Porcisteanu se pregateste deja pentru un nou sezon in care sa isi ia revansa. Pozitia a treia ramane inca incerta. Contestatia adusa echipajului brasovean va fi solutionata in cadrul Comisiei de Competitii a FRAS, in cursul acestei saptamani.

Distribuie acest articol!