Delphi a prezentat un sistem de incarcare wireless
09.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Delphi Automotive a expus un sistem de incarcare wireless pentru dispozitive, in cadrul expozitiei IAA pentru vehicule comerciale din acest an. In prezent in curs de dezvoltare, sistemul transmite energie aparatelor aflate in raza unei surse de alimentare, eliminand necesitatea de pozitionare exacta a dispozitivului electronic care urmeaza a fi alimentat.  Astfel se va elimina disconfortul, neplacerile si factorul de distragere a atentiei asociate cu numeroasele fire din cabina vehiculelor comerciale care vor fi inlocuite cu un sistem de incarcare automat, sigur, convenabil si eficient.

“Vehiculele comerciale se bazeaza pe o serie de dispozitive mobile, cum ar fi telefoanele si laptopurile destinate pentru a asigura o comunicare intre soferi si pentru gestionarea flotei auto, dar si pentru relaxarea, informarea si siguranta soferilor in timpul calatoriilor”, a declarat Markus Kerkhoff, engineering director, Delphi Connection Systems, Europe. “Prin folosirea unei surse ascunse cu rezonanta magnetica pentru o incarcare eficienta si fara fir, sistemul de incarcare wireless de la Delphi va crea un mediu lipsit de fire pentru astfel de nevoi esentiale de comunicare dar si logistice.”

Delphi evalueaza sistemul pe vehicule de cercetare si preconizeaza sa intre in productie pe modelele din 2015. Sistemul Delphi de incarcare wireless pentru dispozitive are la baza tehnologia rezonantei magnetice de la sistemul Delphi de incarcare wireless pentru masini electrice. Tehnologia rezonantei magnetice este superioara sistemului traditional de incarcare cu cuplaj inductiv foarte strans, deoarece poate transmite energia pe distante mai mari, nu necesita o pozitionare exacta a dispozitivului pentru incarcare si are capacitatea de alimentare a mai multor dispozitive in acelasi timp. In cazul dispozitivelor mobile, este de ajuns ca acestea sa se afle in vecinatatea sursei de energie, fara a face contact direct cu acesta. Sistemele traditionale de incarcare cu cuplaj inductiv sunt limitate la un singur dispozitiv la o bobina de incarcare, iar dispozitivul trebuie sa fie pozitionat deasupra sursei de energie pentru a primi sarcina.

Eliminarea firelor de incarcare nu este doar convenabila pentru soferi, dar si contribuie la crearea unui mediu de condus mai sigur. Sistemul Delphi de incarcare wireless pentru dispozitive este proiectat sa tina cont de nevoile soferilor si ale vehiculului, si va oferi un avantaj competitiv producatorilor de echipamente originale care au ales sa ofere aceasta optiune pe viitoarele lor vehicule. Experienta sporita a consumatorului si oportunitatile suplimentare de amenajare interioara oferite de tehnologia rezonantei magnetice de la Delphi, va permite producatorilor de echipamente originale sa diferentieze viitoarele vehicule.

Delphi are un intreg portofoliu de sisteme de incarcare de tip plug-in sau wireless pentru vehicule electrice. O linie completa de produse de conectivitate, inclusiv cabluri, conectori si porturi pentru consumatori, contribuie la furnizarea de energie in conditii de siguranta si mentine pasagerii si soferii conectati la date de mare viteza.

Distribuie acest articol!