Elvetienii au descoperit... Dacia!
25.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dacia are parte de aprecieri magulitoare, acolo unde ne-am astepta mai putin – in Elvetia! Cotidianul Le Temps vorbeste despre marca romaneasca in termeni laudativi si nu se sfieste sa o compare cu Toyota, o marca renumita la nivel mondial datorita fiabilitatii si calitatii!

Afirmatiile celor de la Le Temps sunt sustinute de realitatea de pe piata auto din Tara Cantoanelor: elvetienii cumpara mai multe automobile Dacia decat Porsche sau SEAT! O adevarata performanta pentru Dacia, intr-o tara in care automobilele diesel pur si simplu nu sunt agreate si unde marcile premium detin o cota de piata de-a dreptul impresionanta. Cu toate acestea, elvetienii par sa-si fi descoperit apetitul pentru automobilele low cost!

In doar 7 ani, ponderea Dacia din totalul vanzarilor Renault in Elvetia a ajuns de la 0 la 30%. In prezent, un automobil din 50 vandute in Elvetia este Dacia, ceea ce inseamna o cota de piata de 2%. Anul acesta, Dacia a trecut deja de 4.000 de unitati vandute in Elvetia, asfel ca recordul inregistrat anul trecut (6.205 exemplare) este pe cale sa fie depasit. Desigur, ramane sub Volkswagen (10,5% cota de piata) sau Renault (5%), dar este deja peste SEAT (1,8%), Mitsubishi (1,7%), Porsche (0,7%) sau Alfa Romeo (0,7%).

Analiza realizata de publicatia helveta este interesanta si prin prisma faptului ca face o paralela cu povestea de succes similara a lui Toyota, de acum doua decenii. O comparatie ca nu poate decat sa onoreze marca Matt Schaub Jersey romaneasca!

Distribuie acest articol!