Masinile albe sunt din nou la moda
12.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Conform studiului anual realizat de producatorul de vopsele PPG, albul este din nou culoarea preferata de majoritatea cumparatorilor de automobile noi, la nivel mondial. O interesanta tendinta, remarcata la cea mai recenta editie a studiului PPG, este aceea de omogenizare a gusturilor, intre diferite regiuni din lume.

Albul revine la moda, dupa ce, incepand din 2009, fusese detronat de gri metalizat sau negru. Astfel, 22% dintre cei care au cumparat anul trecut un automobil nou, au preferat culoarea alba (fata de 16%, in 2010). Top 3 la nivel mondial este completat de gri metalizat (20%) si negru (19%).

In 2010, fiecare regiune avea o culoare dominanta – alb in SUA, negru in Europa si gri metaliza pentru Asia – Pacific. Lucrurile s-au schimbat insa in 2011, albul fiind pe primul loc in fiecare regiune.

In Europa, 23% dintre masinile noi vandute in 2011 au fost albe (+9 puncte procentuale), 21% au fost negre si 17% gri. Urmeaza in top gri metalizat (13%), rosu, albastru si bej (fiecare cu cate 7%).

In fine, 77% dintre cumparatori considera culoarea caroseriei drept un factor determinant in decizia lor de cumparare.

Distribuie acest articol!