MINI renunta oficial la WRC
15.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

MINI isi va incheia implicarea oficiala in Campionatul Mondial de raliuri (WRC) la finalul sezonului 2012. Kay Segler, vicepresedinte executiv MINI Business Coordination si Brand Management, a declarat referitor la aceasta decizie: "MINI va stopa implicarea la nivel oficial in WRC la finalul sezonului 2012. Cand se va termina aceasta stagiune, WRC Team MINI Portugal va fi luat startul in fiecare raliu din 2012. In consecinta, in conformitate cu regulamentul FIA, am reusit sa obtinem omologarea versiunii World Rally car pentru MINI John Cooper Works. Prin aceasta, am indeplinit cerintele impuse pentru a permite partilor interesate sa continue participarea in WRC cu acest automobil ca echipe de client. BMW Motorsport va continua sa dezvolte motorul turbo de 1,6 litri in colaborare cu Prodrive. Intr-un mediu economic extrem de dificil, MINI a jucat un rol activ in asigurarea faptului ca prietenii marcii MINI pot continua sa participe in motorsport. Ca atare, familia MINI isi mentine prezenta in diferite platforme internationale si vine mai aproape de clientii sai. Ne-am dori sa vedem in continuare cum MINI John Cooper Works WRC concureaza cu succes in WRC si in alte campionate. Vrem sa multumim Prodrive, WRC Team MINI Portugal si partenerilor pentru cooperarea foarte buna si sa uram mult succes in raliuri pilotilor, echipelor si clientilor".

MINI Motorsport a asigurat viitorul echipelor sale de client, in timp ce Prodrive va avea capacitatea de a inscrie, optimiza si vinde masinile in viitor. BMW Motorsport va continua sa dezvolte motorul turbo de 1,6 litri si sa furnizeze componente catre Prodrive in viitor.

De la debutul in raliuri in prima parte a anului 2011, MINI John Cooper Works WRC s-a transformat intr-un model de succes: pilotii MINI au reusit trei clasari pe podium si numeroase locuri in Top 10. Fara indoiala, cel mai important succes a fost reusit de Dani Sordo (Spania) in ianuarie 2012, cand a incheiat pe locul al doilea la revenirea MINI in legendarul Raliu Monte Carlo. Cu trei victorii in Principat – reusite in 1964, 1965 si 1967 -, Mini a pus bazele unei reputatii unice pentru marca in lumea raliurilor.

Distribuie acest articol!