Piatra de temelie la fabrica Bosch din Serbia
05.10.2012
           
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch a pus piatra de temelie pentru prima sa fabrica din Serbia, in prezenta premierului Ivica Dacic. Centrul de productie face parte din divizia Electrical Drives si este in curs de constructie in Pecinci, la aproximativ 25 km distanta de Belgrad. Furnizor global de tehnologii si servicii, Bosch va investi aproximativ 70 de milioane de euro in acest centru in urmatorii 7 ani si are in vedere angajarea a 620 de persoane. In luna decembrie a anului trecut, Bosch a semnat contractele pentru construirea unui centru de productie pentru stergatoare auto, care va avea o suprafata de aproximativ 22.000 mp.

La ceremonie a participat, alaturi de premierul sarb Dacic si de oficialii Bosch, si Mladjan Dinkic, ministrul sarb al economiei si finantelor. „Suntem foarte incantati de colaborarea de pana in prezent cu partenerii nostri locali si suntem increzatori ca proiectul se va incheia cu succes”, a declarat Jorg Hoffmann, directorul diviziei de stergatoare auto. „Produsele de la aceasta fabrica vor trebui sa se ridice la inaltimea asteptarilor din punct de vedere al performantei tehnice si al calitatii. Angajatii vor beneficia de o instruire intensiva pentru a ne ridica la nivelul asteptarilor”, continua Jovanka Jovanovic, director general Bosch in Serbia. 

Bosch are sediul central in Belgrad si este prezent in Serbia din anul 2006. Compania furnizeaza clientilor sai din Serbia, Muntenegru si Macedonia produse din domeniile tehnologie auto, scule electrice, sisteme de securitate si termotehnica. 

Noua fabrica face parte din divizia Electrical Drives Bosch. Cu aproximativ 12.000 de angajati si peste 20 de centre in intreaga lume, divizia ofera solutii si servicii inovatoare pentru actionarea electrica a geamurilor, coloanelor de directie, scaunelor si trapelor. In plus, divizia furnizeaza motoare pentru sisteme de servodirectie si pentru vehicule electrice pe doua roti, cunoscute sub denumirea de biciclete pedelec, precum si module pentru racirea motorului si sisteme de climatizare, pompe de apa, supape si stergatoare.

Distribuie acest articol!