Volkswagen Taigun Concept
22.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste Taigun Concept si a fost programat sa fie prezentat oficial la editia din acest an a Salonului Auto de la Sao Paulo. Nu este insa un concept oarecare, ci precursorul viitorului SUV de dimensiuni mici pe care cei de la Volkswagen il pregatesc pentru lansarea in productie. Dupa cum relatam recent (vezi link-ul de mai jos), se va pozitiona in gama sub SUV-ul compact Tiguan.

De altfel, numele il recomanda ca pe “o ruda apropiata” a SUV-ului compact de la VW. Judecand insa dupa dimensiuni, Taigun se bazeaza pe platforma tehnica a celui mai mic model din gama, Up!. Masoara 3,859 m lungime, 1,728 m inaltime si 1,570 m inaltime, putand lua la bord patru persoane, in conditii rezonabile de spatiu. Spatiul destinat bagajelor este de 280 litri.

Motorizarea este asigurata de un agregat pe benzina, in 3 cilindri, de 1,0 litru. Supraalimentat prin turbo, acesta furnizeaza 110 CP si 175 Nm. Un motor ideal pentru un SUV de dimensiuni reduse, conceput pentru alergatura cotidiana prin decorul urban – ne asigura cei de la VW.

Distribuie acest articol!