Audi Q8 - unda verde?
22.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Neimpacati, probabil, cu succesul peste asteptari al SUV-urilor coupe de la concurenta, gen BMW X6 si, mai nou, Range Rover Evoque, sefii de la Audi au trecut la actiune. Iar daca pana acum nu va puteati imagina ca in gama Audi ar putea exista un model “peste” Q7, este timpul sa va schimbati convingerile! Cel putin asa sustin cei de la revista Car…

Viitorul Audi Q8 ar trebui sa fie un “high-end SUV crossover” adica va reuni tot ce are mai mare, mai bun si mai luxos constructorul de la Ingolstadt. Viitorul model 4×4 sportiv va fi dezvoltat pe versiunea cu ampatament marit a platformei tehnice MLB. Pe aceeasi arhitectura va fi dezvoltata si viitoarea generatie a modelelor Audi Q7, Porsche Cayenne si Volkswagen Touareg.

Plecand de la acest nou SUV, presa auto se intrece deja in specualtii legate de modelele din topul gamei Audi. Astfel, pe langa limuzina A8, deja cu doua versiuni de ampatament, se discuta din nou despre posibilitatea lansarii unui coupe cu 4 locuri de mare lux, denumit A9. Cat despre SUV-urile Audi, pana sa se ajunga la Q8, s-a vorbit deja destul despre Q2, Q4 sau Q6.

Revenind la Q8, va folosi intensiv structura din aluminiu, urmand sa fie cu pana la 300 kg mai usor decat actualul Q7. Va folosi motoare V6 si V8 pe benzina sau diesel, iar versiunea RS ar urma sa fie un hibrid reincarcabil. Lansarea este previzionata pana in 2017.

Distribuie acest articol!