BMW X4, alias micul X6, vine la Detroit
14.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Se stie deja ca, in viitorul apropiat, BMW isi va imbogati gama, prin aparitia a doua noi Serii, 2 si 4. Pentru aceasta din urma va exista si o versiune in gama de modele SAC (Sport Activity Coupe), denumita X4. Noutatea este asteptata in productie abia in 2014 si va fi anticipata de conceptul ce va fi prezentat in ianuarie anul viitor, la Salonul de la Detroit.

Majoritatea nu sunt noutati absolute, ci versiuni si declinari ale unor modele existente deja in gama. Se stie ca Seria 2 va fi versiunea coupe a Seriei 1, asa cum, dupa aceeasi reteta, Seria 4 va fi varianta coupe a Seriei 3. Insa X4 va fi o exceptie, un model complet nou. Mai exact, un X3 coupe, la fel cum X6 este interpretarea coupe de la X5.

Desigur, se va diferentia clar de X3, din punct de vedere stilistic. In privinta pretului, X4 va fi mai ieftin decat X5, dar peste X3, de la care va imprumuta platforma tehnica.

Viitorul BMW X4 se va asambla in Statele Unite, acolo unde modelele gen SUV sunt la ele acasa. In fine, sunt destule speculatii si in privinta unei versiuni M a noului X4, ce ar urma sa fie propulsata de un agregat cu 6 cilindri in linie, care urmeaza sa doteze si viitoarea generatie M3.

Distribuie acest articol!