Chevrolet da sfaturi tinerilor soferi
11.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Atunci cand isi aleg primul autovehicul, soferii tineri vor prioritiza stilul, sistemele infotainment si viteza maxima in procesul de achizitie, in timp ce parintii se vor concentra in mod firesc pe siguranta, costuri de functionare si fiabilitate.

Oricat de tentant ar fi sa cheltuiti multi bani pe un model sport puternic ca primul autovehicul al fiului sau fiicei, dat fiind ca au o experienta de conducere limitata, este mai bine ca soferii tineri sa conduca un autovehicul de oras practic sau un autoturism de dimensiuni mici. Copiii dumneavoastra va vor fi recunoscatori, iar costurile de functionare nu va vor afecta prea mult pe termen lung.

„Pana la 22 de ani am condus masina parintilor mei, care era din punct de vedere calitativ la ani-lumina distanta de automobilul Chevrolet sigur si fiabil, pe care il am astazi,” spune pilotul Alain Menu, membru al echipei Chevrolet participante la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). „Condusul cu viteza nu este periculos in sine, dar trebuie sa fii extrem de atent la volan, in special in oras si pe timp de noapte. Fie ca ma lupt pentru a obtine locul intai pe pista de curse sau ma deplasez in masina cu familia, siguranta rutiera are o importanta vitala. Ca parinte, stiu cat de importante sunt dotarile de siguranta atunci cand vreau sa achizitionez un autovehicul si le sfatuiesc si pe celelalte familii sa discute despre acest lucru atunci cand cumpara primul autovehicul al copiilor lor”.

Cele mai importante cinci sfaturi oferite de Chevrolet tinerilor soferi la cumpararea unui autovehicul:

Siguranta
Concentrati-va atentia asupra autovehiculelor cu echipamente de siguranta, precum airbaguri, sistem de antiblocare a rotilor la franare si dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranta. Modelele mai noi de autovehicule au airbaguri tip cortina si airbaguri suplimentare pentru zona toracelui si a abdomenului, integrate in scaune si sistem de control electronic al stabilitatii. Daca va permite bugetul, luati in considerare autovehiculele cu punctaje de patru sau cinci stele la testele de siguranta efectuate in cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP). Puteti gasi informatii referitoare testele de impact pe pagina web a EuroNCAP.

Lista de dotari
Verificati dotarile standard ale autovehiculului si vedeti daca satisfac nevoile adolescentului dumneavoastra. Fie ca este vorba de un portbagaj mare pentru echipamente sport, un scaun ortopedic sau un sistem de navigatie prin satelit ca sa fiti sigur ca tanarul sofer nu se rataceste, exista numeroase dotari care il vor ajuta in fiecare zi.

Consumul de carburant
Mare nu inseamna mereu mai bun. Desi este posibil sa vi se para ca un autovehicul mai mare este mai bun, va consuma mai mult carburant. Daca are nevoie de autovehicul pentru a merge la scoala sau la evenimente sportive, kilometrii se vor acumula rapid, deci va sfatuim sa cautati un autovehicul cu consum redus de carburant, pentru a diminua costurile alimentarii acestuia.

Achizitie sigura
Evaluarea aspectului exterior al unui autovehicul rulat este usor de efectuat, dar verificarea starii componentelor mecanice ale acestuia constituie un aspect important. Solicitati-i unui mecanic calificat sa efectueze o inspectie inainte de achizitie, pentru a va asigura ca franele, rotile si celelalte elemente ale autovehiculului prezinta un nivel de siguranta corespunzator.

Impartiti cheltuielile
Inainte de achizitia unui autovehicul, implicati-l pe tanarul sofer in toate aspectele legate de finantarea unui autovehicul, de la asigurare la platile curente. Orice autovehicul ati achizitiona, acesta trebuie sa se poata incadra in bugetul familiei dumneavoastra. Este posibil ca autovehiculul dumneavoastra sa aiba o durata lunga de viata, deci tineti cont de costurile de functionare si intervalele de service.

Distribuie acest articol!