Dacia dezamageste din nou Euro NCAP
28.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Organismul european specializat in evaluarea sigurantei automobilelor in caz de impact, Euro NCAP, a dat publicitatii un nou set de rezultate, ale modelelor testate in ultima perioada. Este vorba de 15 automobile (vezi lista de mai jos), printre care si noul MPV Dacia Lodgy.

Toate masinile testate au primit calificativul maxim, de 5 stele, cu exceptia modelului Dacia, care a punctat sub medie si a primit doar 3 stele. In comunicatul de presa difuzat cu aceasta ocazie, Euro NCAP descrie comportamentul nesatisfacator al masinii la nivelul habitaclului, in caz de impact frontal sau lateral, precum si la protectia copiilor. Este criticata optiunea Dacia pentru costuri reduse, in detrimentul sigurantei. Asa se face, de pilda, ca masina nu este echipata standard cu ESP, constructorul profitand pana in ultimul moment de lipsa obligativitatii legale in aceasta privinta.

Dr. Michiel van Ratingen, secretar general Euro NCAP, a declarat: "Este dezamagitor sa vezi ca Lodgy se comporta slab in testele noastre, la doar o saptamana dupa ce Sandero, sub brandul Renault, a obtinut un rating de doar o stea in America de Sud, la testele Latin NCAP. Lodgy este un vehicul de buget si clientii vor accepta compromisuri in confort si performanta, dar nu la siguranta”.

Toate celelalte modele testate au cules aprecieri din partea Euro NCAP, in special cele echipate standard cu sisteme avansate de prevenire a accidentelor. Chiar si modelele de clasa mica, precum Ford Fiesta, sau cele populare, ca noua Skoda Rapid si “fratele geaman” SEAT Toledo, au primit rating Euro NCAP de top.

Distribuie acest articol!