Grupul Volkswagen sfideaza criza
25.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce majoritatea constructorilor auto incearca sa-si adapteze activitatea la conditiile de criza din ultimii ani, cei de la Volkswagen isi vad de drumul lor, hotarati sa… suplimenteze bugetul de investitii! Decisi sa duca gigantul german pana pe pozitia de lider al industriei auto mondiale, sefii Grupului VW tocmai au decis sa ridice volumul investitiilor din urmatorii 5 ani pana la 70 miliarde de euro.

Initial, bugetul destinat investitiilor pe termen mediu si lung fusese stabilit la 62,4 miliarde de euro.  Banii vor fi folositi de toate cele 12 marci din portofoliul Grupului Volkswagen (VAG).

Se stie, tinta celor de la VAG este de a deveni numarul unu mondial pana in 2018. Anul trecut, grupul german a incheiat pe pozitia a doua, in spatele concernului american General Motors, dar in fata japonezilor de la Toyota. Nu trebuie uitat, insa, ca activitatea japonezilor a fost grav afectata de catastrofa de la Fukushima.

Oricum, duelul pentru suprematia mondiala in industria auto se va da si in urmatorii ani intre acesti trei giganti. Sefii de la VAG sunt convinsi ca cele 70 de milliarde care se vor investi in capacitati de productie performante si in dezvoltarea unor modele noi vor facilita ascensiunea grupului intr-un ritm sustinut. Un ritm ce ar trebui sa devina sufocant pentru concurenta, in conditiile crizei actuale.

Distribuie acest articol!