Huff este noul campion mondial WTCC
20.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Rob Huff a castigat titlul de campion mondial la categoria piloti, in cadrul Campionatului Mondial de Turisme 2012 (WTCC) in runda finala sustinuta pe traseul sinuos de la Macao, unde Chevrolet a incheiat sezonul cu un punctaj fara precedent, de 1.025 de puncte, obtinand doua, respectiv trei locuri pe podium in cele doua curse. Huff a obtinut primul sau titlu de campion mondial WTCC, dar a avut emotii pana in ultima clipa a celei de-a doua curse, dupa ce a facut o greseala atipica in prima cursa, o greseala care l-a fortat sa abandoneze si sa amane sarbatorirea victoriei pana in ultimul tur.

Intreaga echipa a avut o zi incitanta si emotionanta. Yvan Muller si Alain Menu au ocupat primul, respectiv al doilea loc in prima cursa, iar elvetianul care a adus marcii Chevrolet prima victorie WTCC in anul 2006 a inregistrat ultima victorie pentru echipa si a luat laurii in cursa a doua, clasandu-se inaintea pilotilor Huff si Muller. Huff, care a ocupat locul 3 in 2010 si locul 2 in 2011, a incheiat sezonul cu un total de 413 puncte. Acesta a fost urmat de Alain Menu, cu 401 puncte, si Yvan Muller, cu 393 puncte. Este cel de-al treilea titlu consecutiv la categoria piloti castigat de Chevrolet si autovehiculele de curse Cruze ale echipei RML, dupa cel de-al treilea titlu la categoria constructori obtinut la Suzuka, Japonia.

Chevrolet a inregistrat un record istoric, fiind primul constructor din toate timpurile care a depasit pragul de 1.000 de puncte, incheind sezonul cu 1.025 de puncte si clasandu-se inaintea BMW (650) si SEAT (617). Evolutia lui Darryl O’Young, pilot independent, care a obtinut puncte valoroase in ambele curse la volanul unui model Bamboo Engineering Cruze, a reprezentat un final cum nu se poate mai bun pentru Chevrolet.

Cursa de la Macao a fost ultima participare a marcii Chevrolet la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), dupa o calatorie extraordinara de 8 ani, care a adus cate trei titluri WTCC la categoriile constructori si piloti si un numar impresionant de 68 de curse castigate.

Distribuie acest articol!