Skoda Octavia III, gata de dezvaluire
18.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

A inceput numaratoarea inversa pentru dezvaluirea oficiala a celei de-a treia generatii Skoda Octavia. Primul act consta in lansarea, zilele acestea, a unui film teaser. Este un spot nu tocmai nou, al carui personaj central este actualul sef de design de la Skoda, slovacul Jozef Kaban.

Intr-un peisaj de iarna pragheza, Kaban ne dezvaluie crezul sau profesional, ca designer auto, ca sef de design la Skoda. Filmul a fost completat, in partea a doua, cu secvente noi, care ne dezvaluie Skoda Octavia III sub forma unei machete din argila la scara 1:1, in atelierele designerilor Skoda.

Sunt imagini teaser, deci nu foarte clare, insa in urmatoarea perioada vor urma alte detalii, pana la dezvaluirea integrala a masinii. Realizata in noul limbaj de design Skoda, arborat deja de modelul mai mic Rapid, viitoarea generatie Octavia este prima familie de modele de la Skoda care beneficiaza de noua si mult clamata platforma tehnica a Grupului Volkswagen, MQB.

Premiera mondiala este programata in primavara lui 2013, la Salonul de la Geneva. Gama va fi completata cu versiunea combi si varful RS. Noutati sunt asteptate si in privinta motorizarilor, inclusiv propulsorul de 1.4 litri TSI cu sistem de dezactivare a cilindrilor, preluat de la Volkswagen. In fine, viitoarea Octavia RS va dispune, dupa toate probabilitatile, de motorul de 2.0 litri turbo de la viitorul Golf GTI.

Distribuie acest articol!