WRC: Dani Sordo revine la Citroen
19.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Fiind pilot oficial Citroen in perioada 2005-2010, Dani Sordo si-a petrecut majoritatea carierei din Campionatul Mondial de Raliuri alaturi de echipa Citroen Racing. Alaturi de copilotul sau Carlos del Barrio, spaniolul in varsta de 29 de ani revine la echipa Citroen Total pentru sezonul 2013 din WRC.

Dani Sordo a pilotat un model Citroen in 80 din cele 98 de raliuri la care a luat startul in WRC. Inca din 2005, Yves Matton, pe atunci directorul de competitii clienti, i-a pus la dispozitie un C2 Super 1600 pentru a lua startul in J-WRC (campionatul mondial dedicat juniorilor). Dupa ce a castigat titlul inca din primul sezon, Dani Sordo a facut pasul, in 2006, spre Campionatul Mondial cu modelul Xsara WRC.

Cu patru clasari pe podium in primul sau sezon la cel mai inalt nivel, Dani Sordo a primit un loc in Citroen Total World Rally Team cand echipa a revenit cu modelul C4 WRC. In urmatorii patru ani a urcat de 25 de ori pe podium, contribuind semnificativ la titlurile castigate de Citroen in clasamentul constructorilor.

In sezonul 2013, spaniolul revine in echipa unde a crescut in acest sport. „Am studiat toate posibilitatile in ceea ce-l priveste pe colegul lui Mikko Hirvonen pentru sezonul viitor. Desigur, Dani Sordo a fost primul pe lista preferintelor noastre, iar evolutia din Raliul Spaniei ne-a aratat ca poate sa obtina perfomante la cel mai inalt nivel”, explica Yves Matton, directorul Citroen Racing. „Dani are multi prieteni in echipa si este o placere pentru toata lumea ca a revenit in familie. In plus, se completeaza bine cu Mikko in foarte multe aspecte, iar pentru Citroen este important sa aiba un pilot latin pentru pietele din Europa de Sud si America Latina”.

„Sunt foarte fericit sa revin in echipa de care ma leaga foarte multe amintiri placute. Aceasta era prima mea optiune pentru sezonul 2013”, a spus si Dani. „Ultimele sezoane au fost foarte bune, iar dupa o perioada alaturi de un alt constructor, revenirea la Citroen este o oportunitate uriasa. Imi doresc sa castig prima cursa din WRC si sunt foarte hotarat ca acest lucru sa se intample sezonul viitor. Abia astept sa-i revad pe cei cu care am lucrat si sa urc la volanul modelului DS3 WRC pe care l-am testat la sfarsitul sezonului 2010”.

Distribuie acest articol!