BMW Seria 4 Coupe Concept
06.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

BMW a furnizat primele informatii referitoare la conceptul Seria 4, care va fi prezentat la inceputul anului viitor, la Salonul de la Detroit. In principiu, vorbim despre versiunea cu 2 usi a noii generatii Seria 3, lansata in 2011. Aproape sigur, versiunea finala, de serie, va fi lansata oficial in primele luni ale anului viitor. In comunicatul de presa dat publicitatii cu aceasta ocazie, din care am spicuit si noi cele ce urmeaza mai jos, BMW nu a facut nicio referire la motorizari. Totusi, o trecere in revista a agregatelor disponibile pe Seria 3 ne poate lamuri in aceasta privinta.

BMW Concept Seria 4 Coupe, a patra generatie a modelului coupe sport de clasa medie, adauga o noua dimensiune calitatilor BMW Seria 3 Coupe in privinta esteticii, dinamicii si elegantei. "4" nu numai ca reprezinta inceputul unui nou ciclu, ci inseamna si apogeul unei curbe de dezvoltare. Cel mai nou membru al nomenclatorului creat de BMW pe baza traditiei deschisa de coupe-urile din BMW Seria 6 si BMW Seria 8, "4" se evidentiaza prin sportivitatea mai mare, nivelul ridicat de exclusivitate si o diferentiere mai clara de gama BMW Seria 3.

La exterior se remarca pasiunea pentru proportiile ideale de coupe si, in acelasi timp, specifice pentru limbajul de design BMW: volumele arcuite sunt impinse spre inapoi, catre rotile care asigura propulsia. In interior, experienta BMW Individual, calitatea fabricatiei si materialele alese cu atentie sunt combinate pentru a crea o ambianta deosebita. Rolul BMW Individual in dezvoltarea BMW Concept Seria 4 Coupe subliniaza preocuparea pentru calitate si exclusivitate, trasaturile definitorii pentru programul de personalizare al marcii.

Dimensiunile BMW Concept Seria 4 Coupe confera automobilului o prezenta impunatoare. Ampatamentul (2.810 mm) este mai lung cu 50 mm decat cel al actualului Seria 3 Coupe, in timp ce ecartamentul fata a fost extins cu 45 mm (1.545 mm), iar cel spate cu 80 mm (1.593 mm). Cu o latime de 1.826 mm, BMW Concept Seria 4 Coupe este mai lat cu 44 mm decat predecesorul sau, linia acoperisului este coborata cu 16 mm (1.362 mm) si este si mai lunga (4.641 mm) – toate acestea duc la proportii dinamice exceptionale.

Designul partii frontale face o conexiune imediata cu gama BMW Seria 3, dar abordarea sportiva a temei accentueaza latura dinamica a BMW Concept Seria 4 Coupe. Farurile integral LED au o abordare hexagonala, cu un aspect foarte tehnic, si preiau tema designului circular dublu, definitoriu pentru marca. Mai subtire si cizelata dinamic, interpretarea acestui indiciu emblematic de design se integreaza perfect in partea frontala.

Pe langa grila BMW a radiatorului si farurile circulare duble, caracteristica cea mai atractiva a partii frontale a masinii o reprezinta priza mare de aer din bara fata. Deschiderea larga este un indiciu pentru fluxul mai mare de aer de care au nevoie motoarele puternice si indreapta privirea spre pasajele puternic evazate ale rotilor.

Air Breather, o fanta aerodinamica eficienta in spatele rotilor fata, ofera un alt indiciu asupra aerodinamicii sophisticate, iar jantele exclusive de 20 de toli, din aliaj usor, adauga o amprenta finala asupra siluetei elegante si dinamice.

In interior, BMW Concept Seria 4 Coupe urmeaza reteta traditionala BMW, care combina sportivitatea si stilul exclusivist. Interiorul invaluie conducatorul in stilul specific BMW, orientat spre cel de la volan. Cele mai importante butoane de control sunt grupate ergonomic in linii orizontale, in jurul conducatorului, pentru ca toate functiile sa ii fie la indemana acestuia.

Dezvoltate de BMW Individual, culorile si designul materialelor de la BMW Concept Seria 4 Coupe sunt adaptate dupa geometria interiorului. Echiparea in doua nuante, Black si Schiaparelli Brown, reprezinta o demonstratie eficienta a interactiunii formelor in partea din fata a habitaclului, iar cusaturile usor contrastante adauga o amprenta noua suprafetelor acoperite cu piele.

Distribuie acest articol!