Chevrolet Corvette - 60 de ani de legenda
16.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Renumit pentru aspectul si performantele deosebite, legendarul model Chevrolet Corvette sarbatoreste anul viitor un eveniment important – aniversarea a 60 de ani.

Modelul Corvette ilustreaza autovehiculul sport veritabil – pur si simplu extraordinar si incitant, trasaturi intarite de imaginea sa in cultura pop. Faima sa a fost consolidata deja de mult timp, datorita succesului inregistrat in cultura americana si rafinamentului sau tehnic. De-a lungul timpului, o mare varietate de functii inovatoare au contribuit la cresterea reputatiei sale: exemple din ultimele decenii includ anvelopele run-flat, afisajul pe parbriz ce permite proiectarea de date importante in campul vizual al soferului, precum si tehnologia Magnetic Selective Ride Control, ce asigura amortizarea in timp real.

Importanta Chevrolet in peisajul cultural american este la fel de evidenta pe strazi ca si in domeniul artelor si al divertismentului. Chevrolet Corvette a avut 1.434 de roluri principale si secundare, atat in programe de televiziune, cat si in filme de Hollywood, facandu-si astfel un nume in cultura pop americana.

Editia de colectie a noului model Corvette 427 decapotabil (foto) a fost conceputa special pentru comemorarea celei de-a 60-a aniversari a acestui autovehicul sport de legenda. Este cel mai rapid model Corvette decapotabil construit pana acum si include dotari de inalta tehnologie pentru care modelul a devenit renumit.

Avand 60 de ani de experienta, modelul Corvette continua sa intruchipeze atat progresul tehnologic, cat si faima in industria cinematografica. La fel ca vinul, Corvette se imbunatateste cu trecerea anilor! Iar povestea e departe de a lua sfarsit: anul viitor, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, va avea loc dezvaluirea oficiala a mult-asteptatului model Chevrolet Corvette C7.

Distribuie acest articol!