Masina Anului 2013 - finalistele
20.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Care model ii va succeda duo-ului Opel Ampera / Chevrolet Volt, castigatorul de anul trecut? Lista candidatelor la titlul Masina Anului 2013 in Europa s-a micsorat considerabil si nu mai contine acum decat 8 dintre modelele nominalizate initial.

Iar deocamdata un singur lucru este cert: dupa doi ani de laureate inedite (Nissan Leaf electric in 2011, urmat anul trecut de hibridul Opel Ampera / Chevrolet Volt), de aceasta data castigatorul va fi un automobil cu propulsie clasica. Toate cele 8 modele finaliste se bazeaza pe motoare traditionale, termice. Astfel, pronosticurile par mai greu de facut decat de obicei…

De remarcat absenta de pe lista scurta a unor vedete precum Audi A3 sau BMW Seria 3, dar si duelul francez din clasa mini, dintre Peugeot 208 si Renault Clio. In ceea ce ne priveste, un motiv de mandrie poate fi nominalizarea pe aceasta lista a Fordului „de Craiova”, B-Max, spre deosebire de Dacia Lodgy, care a fost eliminata. Care va fi castigatoarea dintre cele 8 de mai jos, vom afla pe 4 martie, la Geneva.

Ford B-Max
Hyundai i30
Mercedes Clasa A
Peugeot 208
Renault Clio
Subaru BRZ / Toyota GT86
Volkswagen Golf
Volvo V40

Distribuie acest articol!