Raliul Deltei revine dupa o pauza de 20 de ani
04.12.2012
           
Distribuie acest articol!   
Incepand cu sezonul 2013, harta automobilismului sportiv din Romania va fi completata cu o zona deosebit de importanta, Dobrogea. Raliul Deltei va fi etapa a patra din Campionatului National de Raliuri Dunlop si se va desfasura in perioada 31 mai – 1 iunie 2013.
 
Etapa desfasurata in judetul Tulcea a facut parte din campionatul intern de raliuri de-a lungul a 13 sezoane, iar in 2013 revine dupa o pauza de 20 de ani. Raliul Deltei este un proiect conceput si dezvoltat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport si va beneficia de sprijinul organizatorului Raliului Sibiului, etapa care prin inscrierea in Intercontinental Rally Challenge a readus Romania in 2012 pe harta raliurilor internationale.
 
“Suntem deosebit de onorati si bucurosi dupa decizia Federatiei Romane de Automobilism Sportiv de a readuce Raliul Deltei acolo unde ii este locul. Impreuna cu partenerii nostri de la Sibiu ne dorim sa organizam un eveniment care sa aiba in prim-plan sportivii si spectatorii. Din acest moment, obiectivul nostru principal este ca Raliul Deltei sa devina cel mai important eveniment sportiv din Dobrogea in 2013”, a declarat Mihai Tanase, organizatorul Raliului Deltei.
 
Raliul Deltei va avea 10 probe speciale pe macadam, din care 4 vor fi distincte, cu o lungime totala de aproximativ 130-140 km, plus doua superspeciale care se vor desfasura in centrul orasului Tulcea, cate una la sfarsitul fiecarei zile. Parcul de service va fi amenajat pe faleza din orasul de pe malul Dunarii, iar joi, inaintea startului, echipajele vor fi prezentate publicului in cadrul unui tur demonstrativ pe strazile orasului.

Distribuie acest articol!