S-a deschis noul Muzeu Skoda
05.12.2012
        
Distribuie acest articol!   

Scena este pregatita la noul Muzeu Skoda din Mlada Boleslav. Aceasta vitrina complet renovata a marcii, situata pe strada Vaclava Klementa, va purta vizitatorii intr-o calatorie captivanta prin istoria companiei, o istorie deosebita, interactiva si cu elemente multimedia. Este o calatorie incitanta prin cei 117 ani de Skoda Auto, ilustrata cu ajutorul automobilelor, filmelor, marturiilor si documentelor, toate prezentate intr-o maniera moderna, pe un spatiu expozitional de peste 1.800 mp, in incinta halelor de productie istorice. Acesta este un muzeu special, nu in ultimul rand multumita Forumului multifunctional Laurin & Klement si a modernului cafe-restaurant Vaclav. Intregul proces de renovare a durat aproape noua luni.

Situat in locul de origine si in acelasi timp in casa companiei, noul Muzeu Skoda prezinta, intr-un mod cu totul nou, cele mai importante momente din istoria unuia dintre producatorii auto cu cea mai bogata traditie. In afara de produse, aceasta inseamna si prezentarea unor personaje si a povestilor care le leaga, intr-un mod foarte personal, de Skoda. Noul muzeu are, de asemenea, si o nota foarte speciala, gratie noului Laurin & Klement Forum si a cafe-restaurant-ului Vaclav. Un spatiu multifunctional pentru aproape toate tipurile de evenimente, Laurin & Klement Forum este una dintre cele mai moderne locatii din Republica Ceha dedicate acestui gen de activitati.

Vizitatorii se pot cufunda adanc in istoria marcii, multumita celor trei zone tematice in care sunt prezente 46 de automobile istorice, cateva sute de exponate individuale, precum si filme din perioadele respective, fotografii si documente. Designerii noului muzeu au avut in plan mai mult decat doar sa creeze un simplu spatiu expozitional nou si astfel au adunat laolalta o multime de repere importante, au dat o structura clara expozitiei si au oferit posibilitatea unui transfer modern si interactiv de cunostinte. Exteriorul muzeului confera cladirii istorice o imagine noua si uimitoare, iar calitatea excelenta a lucrarilor si precizia executiei reprezinta o marturie a traditiei marcii.

Noul Muzeu Skoda este un centru al marcii, aflat intr-un loc special. Pana la urma, acesta este unul dintre leaganele productiei de automobile din Europa. Cladirea, o structura industriala cu trei etaje, cu o arhitectura sobra si clara, face parte dintr-un complex de uzine Skoda cu o vechime de peste 100 de ani, construit intre 1898 si 1912. Ce automobile anume au fost construite aici este neclar. Ceea ce se stie este ca aici au fost construite motoare. Mai tarziu, cladirea a fost utilizata pentru o perioada lunga de timp drept complex de birouri, pana cand Muzeul Skoda s-a mutat in acest loc, in 1995.

Pozitia centrala a cladirii, pe strada Vaclava Klementa, intre fabrica si oras, subliniaza legaturile stranse intre Skoda si orasul Mlada Boleslav. “Aici bate inima marcii”, spune Vahland, CEO Skoda. Vaclava Klementa este calea principala de acces intre centrul orasului si fabrica principala Skoda, ceea ce plaseaza Muzeul Skoda, foarte clar, intr-un punct de dialog intre facilitatile de productie si oras. Fiecare centimetru din aceasta cladire exprima istorie auto. Un design amplu, modern, al muzeului, intr-un astfel de decor autentic, este unic in industria auto. “Aceasta inseamna totodata realism si simply clever sau, cu alte cuvinte, este tipic pentru Skoda”, declara Vahland.

Distribuie acest articol!