Audi A2 - un proiect abandonat
04.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul Audi A2 ar fi trebuit sa-si faca aparitia in 2014, sub forma unui model electric si eventual ca hibrid plug-in. Versiunea de serie a fost prefigurata de un concept (foto), prezentat in 2011, la Salonul de la Frankfurt.

Audi A2 ar fi trebuit sa concureze cu noua Clasa A de la Mercedes si cu anticipatul BMW i3. La fel ca in cazul vechiului A2, conceptul din 2011 are caroseria realizata in mare parte din aluminiu. Structura de tip “sandwich” este foarte asemanatoare cu cea de la vechea Clasa A si permite amplasarea bateriei litiu-ion sub compartimentul pasagerilor. Motorul electric dezvolta 114 CP, transmisia este pe puntea fata, iar timpul necesar unei reincarcari rapide este de 4 ore, suficient pentru a asigura o autonomie de circa 200 km.

Conform publicatiei Autocar, care citeaza surse din interior, constructorul german a renuntat la introducerea acestui model in productia de serie. Printre motivele care au determinat decizia se regasesc si vanzarile nu tocmai incurajatoare ale automobilelor electrice, la nivel global.

Distribuie acest articol!