Dakar 2013 - Peterhansel si Despres, din nou!
21.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Marii favoriti, Cyril Despres si Stephane Peterhansel, au castigat la clasa moto, respectiv auto, editia 2013 a celebrului rallyraid Dakar. Kamaz a monopolizat podiumul la camioane, cu Eduard Nikolaev pe prima treapta, iar Marcos Patronelli s-a impus fara drept de apel la categoria quad.

Stephane Peterhansel (MINI) a reusit astfel cea de-a cincea sa victorie la categoria auto, numarul total al victoriilor sale la Dakar fiind acum de 11. Misiunea francezului a fost simplificata in momentul abandonului lui Nasser Al-Attiyah. Acesta facuse o figura frumoasa in prima parte a intrecerii, la volanul unui buggy construit in SUA si propulsat de un motor de provenienta Chevrolet. Alaturi de  Al-Attiyah, echipa Qatar Red Bull l-a mai avut, la volanul celui de-al doilea buggy, si pe Carlos Sainz. Din pacate, spaniolul a abandonat prematur, din motive tehnice.

Stephane Peterhansel si-a conservat titlul cucerit anul trecut, podiumul auto fiind completat acum de sud-africanul Giniel de Villiers (Toyota) si de rusul Leonid Novitskiy (MINI). Si pentru Cyril Despres (KTM) a fost o reeditare a succesului de anul trecut, aceasta fiind victoria cu numarul cinci.

Dakar 2013 s-a desfasurat in perioada 5-20 ianuarie 2013, in America de Sud (Peru, Argentina si Chile). Traseul a totalizat circa 8.000 km.

Distribuie acest articol!