Duster, in premiera la Dakar
03.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Renault Argentina va angaja, la editia de anul acesta a celebrului rally-raid Dakar, doua masini Duster. Modelul, ca de altfel intreaga gama Dacia, se comercializeaza in America Latina sub brandul Renault, astfel ca si cele doua masini din raliu vor folosi acelasi logo. Renault Duster Team va avea doua echipaje argentiniene: Emiliano Spataro – Benjamin Lazado si Jose Garcia – Mauricio Malano.

Cei doi piloti au mai participat in anii trecuti la Dakar. Prototipurile au fost puse la punct de firma Barattero, iar motoarele au fost preparate de Oreste Berta. Propulsorul folosit este un V6 pe benzina de 3,5 litri, 300 CP si 441 Nm. Transmisia este integrala, iar cutia de viteze secventiala are 6 trepte.

Raliul Dakar 2013 este programat in perioada 5-20 ianuarie 2013, in America de Sud (Peru, Argentina si Chile), cu startul la Lima si sosirea la Santiago din Chile. Traseul masoara circa 8.000 km. Obiectivul celor de la Renault Duster Team este de a-si clasa un echipaj in Top 15 in clasamentul general auto.

Distribuie acest articol!