Hyundai isi dezvolta programul WRC
28.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai Motor Co. si-a consolidat programul de participare in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) prin numirea veteranului WRC, Michel Nandan, in functia de director al echipei. Francezul, care a detinut pozitii tehnice cheie pe scena mondiala a raliurilor inca de la jumatatea anilor 90, se alatura Hyundai intr-un moment semnificativ pentru producator in dezvoltarea programului WRC.

Hyundai si-a anuntat intentia de a participa in WRC la Salonul Auto de la Paris 2011. In prezent, Hyundai dezvolta specificatiile WRC pentru noul model i20, care va concura pe toata durata campionatului din 2014. De asemenea, Hyundai a desemnat o filiala motor-sport dedicata, Hyundai Motorsport GmbH, care va implementa programul WRC al marcii. Gyoo Heon Choi a fost numit presedinte al Hyundai Motorsport GmbH.

Aceasta nu este prima participare a marcii in WRC. Hyundai a mai concurat si in competitiile anilor 2000-2003. In prezent, Hyundai ridica stacheta pentru revenirea sa in WRC prin formarea unei echipe interne, care va opera in locatia dedicata din Alzenau, Germania – situata in apropiere de Frankfurt, unde este pozitionat sediul operational al Hyundai Europa.

Nandan a afirmat: "Sunt onorat ca Hyundai m-a ales pentru revenirea sa in WRC. Proiectul este inca la inceput, dar lucrurile se misca rapid si sunt nerabdator sa dezvoltam echipa Hyundai pe parcursul anului curent. Suntem constienti ca proiectul implica eforturi masive, insa dispunand de noua locatie (Alzenau, Germania) si de personal motivat, inregistram deja progrese".

O versiune i20 WRC provizorie a intrat deja in teste in Coreea, pentru a permite Hyundai sa demareze multiple verificari ale componentelor si suspensiilor, programate pe parcursul anului 2013.

Distribuie acest articol!