Multe noutati Volvo, in 2013
28.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Se anunta un an 2013 incarcat pentru Volvo, cu nu mai putin de 9 noutati in gama! Improspatarea era de asteptat, daca avem in vedere scaderea cu 6,1% a vanzarilor Volvo la nivel global, in 2012. Anuntul a fost facut de noul presedinte al companiei suedeze, Hakan Samuelsson, intr-un interviu acrodat publicatiei engleze Autocar.

De fapt, vor fi 8 modele cu facelift sau noutati in privinta motorizarilor, cel de-al noualea fiind o noutate in adevaratul sens al cuvantului – o noua generatie a SUV-ului varf de gama XC90. Marea noutate, introdusa odata cu aceasta, este noua platforma modulara SPA (Scaleable Platform Architecture), de care sunt legate sperantele Volvo pentru viitor. Dupa XC90, aceasta va fi folosita de viitoarele modele S60 si S80, precum si la declinarile break ale acestora, V60 si V70.

Introdus in 2012, noul V40 nu va avea parte prea curand de revizuiri. In schimb, va primi anul acesta o noua motorizare, in 4 cilindri, mai performanta si mai economica decat vechea solutie, in 6 cilindri.

Distribuie acest articol!