Alfa Romeo Gloria Concept, replica la Audi A5 Sportback
17.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Lancia, Alfa Romeo este al doilea brand din Grupul FIAT Chrysler care se confrunta cu probleme. In acelasi timp, insa, detine cele mai mari perspective de crestere, din momentul in care italienii vor incepe sa investeasca in noi produse. Si ar cam fi timpul pentru asa ceva, avand in vedere ca in gama au ramas doar citadina MiTo si compacta Giulietta!

Alfa Romeo incearca o revenire in aceasta perioada, prin versiunea de serie 4C si un nou concept, pe care le va prezenta luna viitoare, la Geneva. Denumit Gloria, prototipul anticpeaza un elegant “sports sedan” si este rezultatul colaborarii dintre European Design Institute (IED) Torino si centrul de design Alfa Romeo.

Desi dezvaluit in Europa, conceptul este prevazut sa atraga clientela din Asia si America de Nord, tari pentru care “sedanul a ramas un simbol al elegantei si prestigiului”, dupa cum se precizeaza in comunicatul de presa Alfa Romeo.

Gloria Concept are dimensiuni generoase: 4,70 m lungime, 1,92 m latime si 1,32 m inaltime, cu ampatament de 2,90 m. Este, prin urmare, foarte apropiat de Audi A5 Sportback si ar putea fi dotat cu propulsoarele V6 sa V8 biturbo introduse pe noul Maserati Quattroporte.

Distribuie acest articol!