F1: Duel Red Bull si victorie Vettel, in Malaezia
24.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a plecat pentru a doua oara consecutiv din pole position in 2013. Pilotul german a fost cel mai rapid in calificarile pentru Marele Premiu al Malaeziei. De altfel, intregul weekend a fost dominat de cei de la Red Bull Racing.

Cea de-a doua cursa a sezonului 2013 in Formula 1 a consemnat un duel foarte strans, pe final, intre cei doi piloti Red Bull, Sebastian Vettel si Mark Webber. Vettel s-a impus in cele din urma si a obtinut prima sa victorie din 2013, reusita care il propulseaza pe pozitia de lider in clasamentul pilotilor.

Cursa a avut un moment controversat, atunci cand Vettel a comunicat prin radio echipei ca Webber este prea lent si ar trebui sa se lase depasit. O situatia similara s-a intamplat si la Mercedes, unde echipa i-a cerut lui Rosberg sa nu-l mai atace pe Hamilton, desi era evident ca britanicul era mai lent.

In fine, cursa a avut si un moment amuzant: probabil neobisnuit indeajuns cu noua sa echipa Mercedes, Lewis Hamilton a intrat la schimbul de roti si a oprit la boxele… McLaren!

Urmatoarea cursa va avea loc pe 14 aprilie, in China, la Shanghai. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in Malaezia, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Malaezia 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
 4. Nico Rosberg (Mercedes)
 5. Felipe Massa (Ferrari)
 6. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 7. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 8. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari)
 9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
10. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 40 p.
2. Kimi Raikkonen 31 p.
3. Mark Webber 26 p.
4. Lewis Hamilton 25 p.
5. Felipe Massa 22 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 66 p.
2. Lotus-Renault 40 p.
3. Ferrari 40 p.
4. Mercedes 37 p.
5. Force India-Mercedes 10 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!