Honda ar putea reveni in Formula 1

25 martie 2013Mai multe canale media dau ca foarte posibila revenirea constructorului japonez Honda in Formula 1, incepand cu sezonul 2015. Surse din interior au declarat ca presedintele Honda, Takanobu Ito, a anuntat ca gigantul nipon pregateste revenirea in Marele Circ, ca furnizor de motoare.

Se pare ca Honda a demarat deja dezvoltarea motorului care ar urma sa fie furnizat echipei britanice McLaren. Daca zvonurile se vor confirma, va fi pentru a doua oara in istoria F1, cand McLaren si Honda vor face echipa. Prima lor colaborare s-a consemnat intre 1988 si 1992, cand au castigat patru titluri supreme la constructori, avandu-i in echipa pe Ayrton Senna si Alain Prost.

Honda s-a retras din Formula 1 la finele sezonului 2008, in urma unor evolutii cu mult sub asteptari. Echipa a fost vanduta fostului director tehnic de la Ferrari, Ross Brawn, care i-a schimbat numele in Brawn GP. Paradoxal, in sezonul urmator (2009), fara a avea vreun sponsor de anvergura si folosind motoare Mercedes in regim de client, echipa lui Ross Brawn avea sa castige titlul mondial la constructori!