Mercedes va lansa un mini
11.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes si-a propus sa lanseze un concurent pentru MINI si Audi A1, relateaza CAR Online. Cunoscut intern sub codul X-class, noul model va avea 4 metri lungime si va fi dezvoltat in cooperare cu Alianta Renault-Nissan. Lansarea este prevazuta pentru anul 2018.

Mercedes are mare nevoie de un astfel de model, care sa acopere nisa libera dintre smart si Clasa A. Pe de alta parte, constructorul german va trebui sa conceapa un mini cat mai atractiv, capabil sa concureze viitoarea generatie MINI si asteptata Serie 1 de la BMW cu tractiunea pe puntea anterioara.

Planurile prevad doua versiuni constructive, un “space concept”, probabil in stilul Clasei B, si un crossover urban, in genul Nissan Juke sau Renault Captur. Cele doua versiuni sunt sugerate de imaginea de mai jos, publicata recent, de Automobilwoche. Pentru a mentine costurile cat mai scazute, aproape sigur nu se va putea vorbi de detalii tehnice rafinate, gen punte spate independenta. In schimb, vor fi suficiente dotari de asistenta si siguranta, care devin tot mai accesibile.

Vor fi folosite noi motoare pe benzina cu injectie directa sau turbodiesel, de 1.0 litri in 3 cilindri, respectiv 1.5 litri in 4 cilindri. Germanii ar dori sa cumpere blocurile motoare de la Renault-Nissan. De asemeea, parteneriatul s-ar putea extinde asupra transmisiei cu dublu ambreiaj si propulsiei electrice, cu scopul de a reduce costurile de cercetare si dezvoltare.

Deocamdata cautarea unei fabrici care sa produca viitorul crossover cu costuri cat mai reduse nici macar nu a inceput. Viitorul model X-class se va comercializa in China si America de Nord, precum si in Europa.

Distribuie acest articol!