MINI 3 se pregateste de start
31.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Inainte de a furniza primele informatii si imagini oficiale, MINI pregateste liniile fabricii din Oxford pentru a lansa in productie noua generatie a celebrei citadine britanice. MINI 3 va avea, in premiera, si o versiune cu 5 usi.

Interesant este faptul ca actuala generatie se va produce in paralel cu cea de-a treia, vreme de doi ani. Acest detaliu a  fost dezvaluit de care directorul uzinei din Oxford, Franck Bachmann, intr-un interviu acordat revistei Autocar.

MINI 3 va fi produs, din 2014, si in uzina NedCar, fosta fabrica Mitsubishi din Olanda. Cei din conducerea MINI si BMW Group se asteapta la o cerere masiva din momentul in care va incepe comercializarea noii generatii.

Viitorul MINI va fi construit pe noua platforma tehnica dezvoltata de BMW Group si cunoscuta sub numele de cod intern UKL 1. MINI 3 va trebui sa contribuie si la atingerea unui obiectiv ambitios al Grupului BMW: peste 8-10 ani, modelele cu tractiunea pe puntea fata sa constituie 40% din vanzarile cumulate MINI si BMW!

Distribuie acest articol!