Motorina - principalul carburant in lume, pana in 2020
13.03.2013
        
Distribuie acest articol!   
Gigantul american ExxonMobil, unul dintre liderii mondiali din domeniul petrolier, a dat recent publicitatii un studiu privind viitorul energiei, la nivel global. Printre concluzii se regaseste si cea conform careia motorina va deveni principalul carburant la nivel mondial, in domeniul transporturilor, pana in anul 2020. Principalele argumente pentru aceasta concluzie sunt tehnologia avansata a vehiculelor usoare diesel si extinderea transportului comercial.
 
Avand in vedere ca studiul este publicat de un nume de referinta in domeniu, precum ExxonMobil, toata lumea este curioasa sa afle concluziile. Si intr-adevar, previziunile pentru urmatorii ani sunt interesante. De pilda, ExxonMobil este de parere ca motorina va genera 70% din cresterea cererii de combustibili din urmatoarele decenii, depasind benzina.
 
In alta ordine de idei, carburantii de origine petroliera vor detine in continuare pozitia principala pe piata combustibililor auto la nivel mondial, cel putin pana in anul 2040. La acel moment, consumul mediul al unui automobil in SUA ar trebui sa fie de 5 litri/100 km, fata de 9 litri/100 km, cat este acum. Cat despre sursele alternative de energie, se pare ca mai e de asteptat o buna bucata de timp!

Distribuie acest articol!