Solutii telematice Huawei pentru conectivitate vehiculelor
03.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Huawei a prezentat o serie de produse care marcheaza patrunderea companiei pe piata solutiilor telematice. In cadrul expozitiei Mobile World Congress 2013, Huawei a prezentat modulele sale 3G si LTE compatibile cu vehicule, MU609T si ME909T, hotspot-ul mobil 3G, DA6810, si portalul de diagnoza 3G, DA3100.

Produsele Huawei pentru vehicule ofera solutii wireless stabile in medii diverse fara a depinde de conditiile meteo, de teren, de surse de alimentare, oferind astfel noi posibilitati de dezvoltare pentru industria auto si un confort nemaiintalnit pentru proprietarii de masini.

“Huawei este incantata sa va ureze bun venit in era vehiculelor inteligente cu o disponibilitate de produse care integreaza comunicatii wireless si tehnologii auto electronice”, a declarat Kevin Liu, vicepresedinte al diviziei Mobile Broadband din cadrul Huawei Consumer Business Group. “Solutiile telematice Huawei sunt concepute pentru a le permite masinilor si altor vehicule de transport sa existe intr-un mediu wireless unitar, astfel incat utilizatorii sa se bucure de beneficiile aduse de serviciile ICT”, a adaugat acesta.

Modelele MU609T si ME909T sunt primele module de comunicatii 3G si LTE lansate de Huawei pentru vehicule. Ambele sunt compatibile cu standardul de conectivitate existent (pin to pin) si indeplinesc cerintele legate de temperatura mediului de lucru si de consumul de energie, specifice industriei auto. MU609T poate suporta pana la 14.4M in reteaua HSPA+, iar ME909T poate suporta pana la 100Mbps in reteaua LTE. Ambele module au pre-instalate tehnologiile GPS si eCall. In plus, capabilitatea de upgrade a firmware-ului FOTA permite integrarea unor noi tehnologii in aceste module. Avantajele modulelor MU609T si ME909T au fost recunoscute de catre producatorii globali din industria auto si vor fi integrate in sistemele de comunicatii wireless ale unora din masinile de top la nivel mondial in viitorul apropiat.

DA6810 3G creeaza hotspot-uri WiFi 3G in medii mobile pentru a oferi conectivitate la Internet de mare viteza pe loc. Dotat cu routerul HUAWEI DA6810 3G, un vehicul devine interactiv si conectat, oferind proprietarilor sai internet de mare viteza si o experienta de divertisment audio-video.

DA3100 este un sistem de diagnoza 3G care permite asiguratorilor si companiilor care au flote auto sa primeasca informatii precum localizarea masinilor, conditiile vehiculelor si obiceiurile soferilor. Acest sistem existent in interiorul masinii transfera informatiile in timp real prin intermediul unei retele 3G catre furnizorii de servicii telematice ale companiilor. De asemenea, sistemul le permite proprietarilor de masini sa activeze claxonul, luminile sau ferestrele prin aplicatii ale smartphone-urilor. DA3100 este usor de instalat, nu este limitat de regiuni geografice sau de tipuri de vehicule si poate fi activat dupa instalare.

Distribuie acest articol!