300 milioane euro, investitie Mercedes in Romania
24.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
Consiliul de administratie Daimler AG a decis sa extinda reteaua de productie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. In urma aprobarii de catre Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacitati suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmeaza a fi stabilite la unitatea de productie Daimler din Romania, Star Transmission. Pentru productia unei noi generatii de cutii de viteze automate, vor fi investite in Romania mai mult de 280 de milioane de Euro. In total, compania planuieste investitii de peste 300 de milioane de Euro.
 
Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler pentru Productie si Achizitii Publice Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans, explica: „Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, conceputa pentru a completa capacitatile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor”.
 
Tinand cont de faptul ca productia este supraincarcata si lipseste spatiului necesar dezvoltarii productiei de cutii de viteze in Stuttgart, vor fi construite locatii suplimentare. “De peste 10 ani, Star Transmission continua sa fie un partener de incredere al locatiilor noastre producatoare de sisteme de transmisie, din Germania. Avand in vedere situatia actuala si in baza experientei si colaborarii excelente cu Star Transmission, optiunea pentru asigurarea capacitatilor necesare de asamblare suplimentara, intr-o maniera flexibila, este de a extinde activitatile din Romania”, explica Peter Schabert, directorul de productie pentru sisteme de transmisie Mercedes-Benz si al fabricii Mercedes-Benz din Unterturkheim, referindu-se la planurile pentru viitoarea retea de productie de cutii de viteze.
 
 
In scopul de a transfera experienta de la Stuttgart in mod corespunzator, angajatii romani vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Unterturkheim, in echipe de asigurare a calitatii, de intretinere si de logistica, pe langa cele de productie.
 
Unitatea de productie Daimler, Star Transmission, a fost infiintata in anul 2001. In prezent, compania si cei aproximativ 800 de angajati din locatiile Cugir si Sebes produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum si cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luata decizia pentru a incepe productia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, in noua locatie din Sebes, pana la iesirea din fabricatie. Incepand din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblata acolo.
 
Ratiunea acestui plan este cererea in continua crestere pentru cutii de viteze, in conformitate cu strategia de crestere a Mercedes-Benz 2020. Fabrica de cutii de viteze localizata in Stuttgart-Hedelfingen, parte a fabricii din Unterturkheim, se afla astazi deja la capacitate maxima. Intregul spatiu disponibil a fost dezvoltat treptat in ultimii ani, astfel incat locatia – din cauza localizarii sale geografice speciale, in partea de sus a Vaii Neckar din Stuttgart – a atins nivelul sau maxim de extindere, fara alte posibilitati. In acelasi timp, orice fel de extindere a capacitatii diviziei Mercedes-Benz Cars poate contribui decisiv la cresterea profitului, luand in considerare competitia globala acerba din segmentul premium. Aceasta premisa se aplica si in cazul cutiilor de viteze, ce sunt produse in fabricile proprii, contrar abordarii preferate de competitie. In general, viitoarea retea de productie a cutiilor de vitezelor este gandita astfel incat sa asigure necesarul de productie si in viitor – intr-o maniera sigura si foarte flexibila, conform cerintelor din piata, indeplinind totodata si obiectivele financiare.

Distribuie acest articol!