F1, Bahrain: Vettel si Lotus, pe podium!
21.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
Nico Rosberg a obtinut un nou pole position, Mercedes reusind sa plece de pe prima pozitie a grilei pentru a doua oara consecutiv. Grila a fost insa oarecum diferita comparativ cu primele 10 pozitii reusite in calificari, ca urmare a penalizarilor din timpul sesiunii de antrenamente. Aceasta a influentat in mare masura si tactica echipelor pe parcursul calificarilor. Astfel, de pilda, Hamilton a avut al patrulea timp, dar a fost retrogradat 5 pozitii pe grila de start din cauza schimbarii cutiei de viteze. Rosberg a fost urmat pe grila de Vettel si Alonso.
 
Cel care s-a impus in cursa a fost insa germanul Sebastian Vettel, care a facut o cursa perfecta. Pilotul Red Bull a fost urmat pe podium cei de la Lotus – Raikkonen pe 2 si Grosjean pe 3.
 
Cu probleme la flapsul eleronului spate, Alonso a terminat abia pe 8 (un rezultat bun, totusi, avand in vedere problemele cu care s-a confruntat spaniolul), in vreme ce Hamilton a trecut de Webber in chiar ultimul tur si s-a clasat pe 5. In fine, Sergio Perez a obtinut cel mai bun rezultat de cand e la McLaren, locul 6.
 
 
Urmatoarea cursa va avea loc pe 12 mai, in Spania. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, in Bahrain, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Bahrain 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 3. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 4. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
 6. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
 7. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 8. Fernando Alonso (Ferrari)
 9. Nico Rosberg (Mercedes)
10. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 
Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 77 p.
2. Kimi Raikkonen 67 p.
3. Lewis Hamilton 50 p.
4. Fernando Alonso 47 p.
5. Mark Webber 32 p.
 
Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 109 p.
2. Lotus-Renault 93 p.
3. Ferrari 77 p. 
 
Foto: Red Bull

Distribuie acest articol!