F1 - un nou timp record pentru pitstop
05.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Red Bull anunta ca a doborat vechiul record de timp pentru oprirea la boxe (pitstop), in Formula 1. Si nu a facut-o oricum, ci de o maniera convingatoare – de cinci ori, de-a lungul cursei din Malaezia, de pe 24 martie 2013.

Vechiul record, de 2,31 secunde, fusese stabilit anul trecut, de McLaren (Jenson Button), in timpul cursei din Germania. Anul acesta, la Sepang, de nu mai putin de cinci ori, la opririle lui Sebastian Vettel si Mark Webber, timpul de mai sus a fost batut! Cel mai bun timp si, implicit, noul record, de 2,05 secunde, a fost stabilit la oprirea lui Webber din turul 19.

Interesant este faptul ca nu exista un cronometraj oficial in F1, pentru intrarile la boxe. Singurul timp oficial, in aceasta privinta, este cel dintre intrarea si iesirea de pe pitline. Iar cronometrul afisat la televiziune, chiar daca vizeaza strict oprirea masinii la boxe, este realizat manual, avand o importanta marja de eroare. In acest context, trebuie spus ca, la cronometrarea intrarilor la boxe de la Sepang, Red Bull a calculat doar durata cat masina a ramas imobilizata, in timpul schimburilor de pneuri.

Iata timpii opririlor la boxele Red Bull, la Sepang:
Sebastian Vettel (turul 5): 2,13 secunde
Mark Webber (turul 7): 2,13 secunde
Mark Webber (turul 19): 2,05 secunde
Mark Webber (turul 31): 2,21 secunde
Mark Webber (turul 43): 2,26 secunde

Distribuie acest articol!