Mercedes GLA Concept, primele imagini
18.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul crossover compact de la Mercedes este pe cale sa intre in productia de serie. Pana atunci, insa, o versiune concept, foarte apropiata de modelul de serie, va fi prezentata oficial la Salonul de la Shanghai, care isi deschide portile la finele acestei saptamani. Cu cateva zile inainte de dezvaluirea oficiala din China, primele imagini cu Mercedes GLA Concept au aparut deja pe internet.

GLA completeaza noua familie de modele compacte Mercedes, din care fac parte deja Clasa A si coupe-ul cu 4 usi CLA. Acestea sunt deja pe piata, GLA urmand sa-si faca debutul abia in prima jumatate a anului viitor, dupa premiera mondiala, programata in septembrie, cu ocazia Salonului de la Frankfurt.

Conceptul GLA masoara 4,38 m lungime, 1,97 m latime si 1,57 m inaltime. In comparatie cu principalul sau rival, Audi Q3, GLA este la fel de lung, mai ingust si mai inalt.

La exterior, Mercedes a dotat noul model cu tot ce trebuie, la aceasta categorie – parasocuri specifice, elemente de protectie pentru caroserie, garda la sol marita, roti pe 20 inch si bare longitudinale pe acoperis. In interior, luxul, materialele si finisajele premium, specifice unui Mercedes, sunt la ele acasa, chiar daca vorbim despre un crossover de categorie compacta. Consola centrala imparte habitaclul in 4 zone, fiecare dedicata unui ocupant, nota de individualitate fiind accentuata de scaunele imbracate in piele.

Sub capota se afla motorul de 2,0 litri turbo de pe A250, de 211 CP, dar bineinteles ca in productie va fi disponibila o gama completa de motoare. Va exista chiar si o versiune de top GLA 45 AMG de 300 CP, care va concura cu Audi RS Q3. Transmisia integrala 4MATIC si cutia cu dublu ambreiaj 7G-DCT sunt si ele prezente pe acest concept.

Distribuie acest articol!