Premiul "red dot" pentru Skoda Rapid
01.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Rapid a primit unul dintre cele mai ravnite premii de design, limuzina compacta reusind sa dobandeasca “red dot” pentru designul de produs. In cadrul uneia dintre cele mai importante competitii de design, “red dot design award”, un juriu format din experti decerneaza in fiecare an acest „sigiliu de calitate” pentru design extraordinar, recunoscut pe plan international. Skoda Rapid este al saselea model Skoda onorat cu premiul “red dot”.

Proportiile perfecte, suprafetele clare si curat modelate, precum si liniile puternice evidentiaza modelul Skoda Rapid. In 2012, Rapid a devenit primul model de serie al marcii Skoda, care a expus noul limbaj de design al marcii. Acest design este clar, precis, proaspat si emotional. In afara de imaginea sa distincta, Rapid impresioneaza cu oferta generoasa de spatiu, raportul excelent pret/calitate, pachetul cuprinzator de dotari de siguranta si motoarele eficiente. Aceasta limuzina compacta impune standarde in segmentul sau si ofera calitatile caracteristice unui automobil combi datorita portbagajului de 550 de litri si a spatarului rabatabil pentru scaunele din spate. Juriul competitiei “red dot”, constituit din 37 de experti renumiti in design, a recunoscut aceste calitati. In fiecare an, juriul inspecteaza si testeaza produsele propuse si le evalueaza in functie de criterii precum nivelul de inovatie, functionalitate, ergonomie, longevitate, compatibilitate cu mediul sau gradul in care acestea pot fi considerate auto explicative.

“Echipa de Design Skoda si cu mine suntem foarte fericiti de acest premiu. Am depus mult efort si daruire in dezvoltarea noului limbaj de design Skoda, iar Skoda Rapid este primul nostru automobil de serie care incorporeaza acest nou design,” declara Jozef Kaban, directorul departamentului de design de la Skoda Auto. “Pentru noi, acest premiu reprezinta o recunoastere extraordinara a efortului pe care l-am depus”.

Anul acesta, 1.865 de designeri, arhitecti si companii din 54 de tari au propus spre evaluare un total de 4.662 de produse – mai multe ca oricand in istoria „punctului rosu”. Sectiunea „product design” (design de produs) a editiei din 2013 a premiului “red dot” a fost alcatuita din 19 categorii diferite. Marca Skoda este bine cunoscuta printre experti, pentru ca, in 2010, nu mai putin de doua modele Skoda, adica Skoda Yeti si Skoda Superb, au castigat “red dot.” Skoda Fabia primise premiul in 2008, urmandu-i modelului Skoda Roomster, premiat in 2007. Primul automobil Skoda care a castigat aprecierile juriului (in 2006) si a primit “red dot” a fost popularul model Octavia Combi. Aceasta face ca totalul modelelor marcii, care au primit mult ravnita distinctie, sa se ridice la sase.

Ceremonia de prezentare a “premiului de design red dot” va avea loc la Aallto-Theater din Essen, Germania, pe data de 1 iulie 2013 si va include si un exemplar Skoda Rapid, care va fi expus acolo. Din 2 iulie si pana pe 28 iulie, “red dot design museum” (muzeul de design red dot) din Essen va prezenta toate produsele onorate, in cadrul unei editii speciale, intitulata “Designul pe scena – castigatorii premiului red dot award: design de produs 2013”.

Distribuie acest articol!