Proprietarul McLaren l-a retrogradat pe Ron Dennis
28.04.2013
        
Distribuie acest articol!   
Nemultumit de vanzarile sub asteptari, proprietarul McLaren Group, fondul de investitii Mumtalakat Holding din Bahrain, a decis sa-l sanctioneze pe Ron Dennis. Este o miscare surprinzatoare, avand in vedere imaginea si cariera lui Dennis, care se confunda cu istoria McLaren.
 
Pana in 2009, Ron Dennis a fost emblematicul boss al echipei de Formula 1 McLaren, cu care a cunoscut cele mai mari reusite in motorsport, dupa care a trecut la conducerea diviziei de productie a automobilelor de strada McLaren.
 
Stirea ar putea avea efectul unei bombe pentru constructorul britanic, dupa cum sustine publicatia germana Auto Motor und Sport. Dennis este, practic, retrogradat in organigrama companiei, nemaiavand drept de vot in Consiliul de Administratie al McLaren Group. In ciuda faptului ca este unul dintre fondatori si coproprietar (detine inca 15%), Ron Dennis a devenit peste noapte un simplu membru non-executiv.
 
Pierderile companiei, care sunt de ordinul sutelor de milioane de euro si nu dau semne sa se opreasca, i-au determinat pe cei de la Mumtalakat Holding sa intervina de o asemenea maniera. Chiar daca, pentru moment, Ron Dennis a evitat sa faca vreun comentariu, neasteptata retrogradare a readus in actualitate zvonurile referitoare la pensionarea sa.

Distribuie acest articol!