BMW Pininfarina Gran Lusso - spre noua Serie 8?
27.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Prin Gran Lusso Coupe, BMW si Pininfarina dezvaluie, cu ocazia Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, rezultatul primei colaborari comune. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe este un concept car si reprezinta interpretarea exclusivista a unui BMW coupe de lux din perspectiva Pininfarina. In urma colaborarii, cele doua echipe de design au creat o noua imagine, plina de caracter si gata sa se remarce in segmentul superior al clasei de lux – un BMW adevarat, dar care poarta semnatura distinctiva Pininfarina.

"Farmecul acestei colaborari cu Pininfarina este ca ai o abordare speciala, complet diferita, a unor fatete precum luxul si exclusivismul", a declarat Karim Habib, director BMW Design. "La urma urmelor, compania italiana a fost recunoscuta, dintotdeauna, in special pentru aceste calitati si si-a demonstrat, de nenumarate ori, sensibilitatea si rafinamentul deosebit pentru aceste aspecte. In Pininfarina am gasit partenerul ideal pentru a da forma acestui concept de automobil".

"Rezultatul acestei colaborari aventuroase este mult mai important decat suma partilor", a declarat Fabio Filippini, director de design Pininfarina. "Cand doua marci, cu o traditie atat de bogata si atat de experimentate, isi unesc fortele pentru a transforma o viziune in realitate, rezultatul este ceva cu totul nou si interesant. De la inceput pana la final, acest proiect a fost definit de un respect reciproc pentru identitatea celeilalte companii".

Prezentarea concept car-ului la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 are legatura cu alta traditie speciala BMW. Evenimentul, organizat prima oara din 1929, este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fascinatiei masinilor clasice. Desfasurat sub patronajul BMW Group inca din 1990, evenimentul a crescut si s-a extins mereu: licitatii de masini clasice, un concorso pentru motociclete, o sectiune dedicata concept car-urilor.

Frumusetea modelelor prezentate se reflecta in eleganta locului de desfasurare – gradinile celebrei Villa d’Este de pe malul Lacului Como. Acesta este locul unde traditional BMW a prezentat in premiera multe prototipuri fascinante, care si-au pus amprenta asupra designului de automobile, asa cum este GINA, BMW M1 Hommage sau BMW 328 Hommage pentru a le aminti doar pe cele din ultimii ani. In 2012 BMW a deschis colaborarea cu marile case de design italiene, prin concept car-ul BMW Zagato Coupe, prezentat tot la Villa D’Este.

Dincolo de frazele tipice comunicatelor de presa, redate mai sus, aparitia acestui coupe de mari dimensiuni la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013 a alimentat speculatiile pe tema unei versiuni moderne a coupe-ului Seria 8, produs intre 1989 si 1999. Insa privind cu atentie imaginile alaturate, am fi inclinati sa spunem ca BMW Pininfarina Gran Lusso V12 Coupe arata mai degraba ca o versiune cu doua usi a viitoarei Serii 7, conceputa sa concureze cu coupe-uri mari, precum Bentley Continental GT, decat ca un succesor al Seriei 8. Si totusi, surse din interior, care au dorit sa-si pastreze  anonimatul, citate de Autoweek, sustin ca acest concept ar putea constitui punctul de plecare pentru un viitorul coupe high-end. De urmarit!

Distribuie acest articol!