Ce salariu are boss-ul Renault-Nissan
21.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

A invoca subiectul salariilor managerilor, intr-o perioada ca cea de acum, foarte dificila pentru industria auto, pare a fi o chestiune extrem de delicata, daca nu chiar deplasata! Si asta pentru ca cei care se afla in fruntea marilor giganti nu prea simt criza! Este si cazul lui Carlos Ghosn, bossul Aliantei Renault-Nissan, care a incasat in 2012 nu mai putin de 11,2 millioane de euro.

Conform unui raport preluat de Reuters, pentru pozitia sa de “numarul unu” la Renault, Ghosn a incasat 1,23 milioane de euro salariu fix, la care se adauga 1,01 milioane de euro castiguri variabile. Alte 430.000 de euro vor fi platite la sfarsitul anului, conform unui acord intre companie si sindicate, privind competitivitatea.

Carlos Ghosn este presedinte si la Nissan, de unde a incasat 8,93 milioane de euro salariu, in anul fiscal 2012-2013, incheiat la finele lunii martie. Pentru anul in curs, Consiliul de Administratie de la Renault a acceptat cresterea venitului variabil la 180% din salariul fix, fata de 150% in 2012, dar numai in conditiile depasirii criteriilor de performanta. Despre ce criterii este vorba, comunicatul Reuters nu ne mai spune…

Distribuie acest articol!