In asteptarea lui Renault Megane
19.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Lansata in vara lui 2008, actuala generatie Renault Megane se afla, evident, la final de cariera. Prevazuta initial pentru 2014, a patra generatie Megane si-ar putea face aparitia la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt.

Informatia referitoare la aceasta devansare a lansarii noii compacte de la Renault a fost data de publicatia britanica Auto Express. Iar motivul este simplu si plauzibil: trebuie sa limiteze pe cat posibil impactul lansarii noului Peugeot 308.

Creat de echipa de designeri coordonata de Laurens van den Acker, directorul de design industral de la Renault, noul model preia stilul consacrat deja de Clio si Captur, mai ales in privinta partii frontale.

“Nu dorim sa schimbam radical Megane. Trebuie sa fie mai bun, fara a fi mai mare”, a declarat Anthony Lo, seful de design exterior al marcii. In acelasi timp, este de asteptat sa fie pastrate cele trei versiuni de caroserie – hatchback, break si coupe.

In fine, presa franceza discuta despre ce se va afla sub capota: cu siguranta, noul motor in 3 cilindri de 0,9 litri TCe de 90 CP de la Clio 4, dar si cel de 1,2 litri TCe de 120 CP, precum si transmisia cu dublu ambreiaj EDC. O cutie care va dota si versiunea de varf, Megane RS!

Distribuie acest articol!