Rovinieta, prin SMS
13.05.2013
        
Distribuie acest articol!   
Dupa ce, in decembrie, a fost lansata in reteaua Orange, plata rovinietei prin SMS se poate face de acum si in reteaua Vodafone. Cei interesati vor putea plati tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania pentru o zi sau o saptamana. La achitarea tarifului, clientul (cu abonament sau cu cartela preplatita) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului.
 
Dupa efectuarea platii, soferul va primi un SMS prin care este informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, precum si cu privire la costul rovinietei si la cel total al tranzactiei. Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul „DA” si va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese.
 
Daca are dubii referitoare la conditii sau la categoria rovinietei, utilizatorul are posibilitatea sa obtina aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Vodafone, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenti/SMS trimis). Pentru informatii si detalii privind tariful, este disponibil numarul de telefon 1761, care este unic, atat pentru Vodafone, cat si pentru Orange.

Distribuie acest articol!