Volkswagen lucreaza la Golf CC
22.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Segmentul compactelor este in plina evolutie, imbogatindu-se cu versiuni noi, unele de-a dreptul insolite. Printre noutati se numara si versiunile coupe cu 4 usi, dupa o reteta preluata de la categoriile superioare (Mercedes CLS, Volkswagen CC si Audi A5). Mercedes a introdus deja aceasta arhitectura in segmentul compact, cu noul CLA, iar Volkswagen ii calca pe urme, cu un coupe similar dezvoltat pe baza celei mai noi generatii Golf.

Se va numit Golf CC si va fi un sedan-coupe cu alura sportiva. Trebuie precizat ca nu va fi nicio legatura intre Golf CC si sedanul Jetta, pentru simplul motiv ca noul model va avea linia generala mult mai dinamica. Cat despre tehnica, va folosi de-acum faimoasa platforma MQB, pe baza careia a fost creat noul Golf VII si vor fi dezvoltate toate derivatele acestuia, incepand cu versiunea break.

Va fi interesant de vazut ce nume va primi noul model – cel mai probabil Golf CC, asa cum s-a intamplat cu “sora” mai mare, Passat CC, care intre timp si-a simplificat numele in CC. Pe de alta parte, va fi interesant de urmarit ce se va intampla cu Jetta dupa ce isi va face aparitia Golf CC, care, mai mult ca sigur, ii va rapi o parte din segmentul tinta.

Asteptat undeva la orizonul anului 2015, Golf CC va beneficia de cele mai puternice motorizari, care sa se asorteze cu imaginea sa sportiva – 1,4 TSI de 140 CP sau 2,0 TDI de 150 CP, de pilda. De asemenea, sunt sanse sa vedem viitorul Golf CC si in versiune de top, posibil GTI, cu care ar putea infrunta concurenta din aceasta nisa, precum Mercedes CLA 45 AMG sau Audi S3 sedan.

Distribuie acest articol!