VW Design Vision GTI, la Worthersee 2013
08.05.2013
        
Distribuie acest articol!   
Cel mai spectaculos exponat Volkswagen, la editia din acest an a festivalului de tuning de la Worthersee, va fi prototipul de curse creat pe structura noului Golf. Denumit oficial Design Vision GTI, spectaculosul bolid imbina designul in stil “racing” cu puterea unui V6 twin-turbo.
 
Designul a fost creat de o echipa condusa chiar de Klaus Bischoff, seful de design al brandului Volkswagen. Exteriorul evoca stilul viitorului GTI, principala modificare fiind la stalpul C, care este “decupat” si face parte dintr-o imensa priza de aer conceputa pe verticala.
 
 
Rotile pe 20 de inch, cu anvelope de 235 pe fata, respectiv de 275 pe spate, au fost special create pentru acest prototip. Franele sunt ceramice, iar suspensia este setata special.
 
Linia sportiva continua la interior cu o consola centrala orientata spre pilot, eliminarea banchetei spate si montarea de roll-bar, scaune cu centuri de siguranta de curse, in 5 puncte.
 
 
Motorul, cuplat la o transmisie integrala cu o cutie de viteze cu dublu ambreiaj (DSG), dezvolta 503 CP, astfel ca Design Vision GTI este propulsat de la 0 la 100 km/ora in doar 3,9 secunde. Viteza maxima este de 300 km/ora.

Distribuie acest articol!