Wolfgang Porsche, la 70 de ani
10.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Wolfgang Porsche este cel care a modelat dezvoltarea companiei Porsche AG, in ultimii 35 de ani, ca membru al Consiliului de Supraveghere, iar din 2007 in calitate de presedinte al Consiliului de Supraveghere. Actionar si presedinte al Consiliului de Supraveghere al Porsche Automobil Holding SE, precum si al Dr. Ing.. hc F. Porsche AG – ca sa folosim denumirile complete si corecte ale celor doi giganti care ii poarta numele -, Wolfgang Porsche implineste astazi 70 de ani.

S-a nascut la Stuttgart, pe 10 mai 1943, fiind cel mai mic fiu al Dorothea si Ferry Porsche, fondatorul celebrei companii productoare de automobile sport Porsche. Bunicul sau, Ferdinand Porsche, a fost un genial inginer creator de automobile, cel care a scris un important capitol in istoria automobilului, prin conceperea celebrului model Volkswagen Kaeffer (Beetle).

Wolfgang Porsche si-a petrecut primii ani din viata de la asa-numita „Schuttgut” la Zell am See, Austria, pe mosia bunicului sau, Ferdinand Porsche. Familia si compania au revenit la Stuttgart in 1950. Wolfgang Porsche a obtinut diploma universitara la Universitatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Viena si si-a luat doctoratul in afaceri internationale in 1973.

La inceput a intrat in afaceri ca un antreprenor independent, devenind importatorul general al motocicletelor Yamaha in Austria. S-a intors in Germania in 1976 si a lucrat la Daimler-Benz AG ca director in diverse domenii de vanzare. In 1978 a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Porsche AG, preluand functia de presedinte in 2007. A fost numit presedinte al Consiliului de Supraveghere Porsche Automobil Holding SE, la incorporarea sa in iunie 2007. In plus, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere Volkswagen AG, in aprilie 2008.

Pasiunea pentru automobilele sport a fost in centrul vietii sale, inca din tinerete. Asa se face ca, de-a lungul mai multor decenii, si-a creat propria colectie privata de automobile de epoca. Aceasta contine, evident, numeroase modele Porsche foarte rare, pe care obisnuieste sa le conduca in mod constant.

Revenind la afaceri, chiar daca marca Porsche este in prezent in portofoliul Grupului Volkswagen, celebrul nume iata ca nu a disparut din managementul companiei!

Distribuie acest articol!