150.000 de euro pentru un MINI by Cavalli
05.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Admirat de zeci de mii de spectatori, Life Ball MINI 2013 by Roberto Cavalli a avut prima aparitie publica pe covorul roz de la Life Ball. Cu Roberto Cavalli la volan si sotia acestuia, Eva Cavalli, pe locul din dreapta, Life Ball MINI 2013 a reprezentat incheierea spectaculoasa a paradei costumelor ce a precedat inceputul spectacolului din Piata Primariei din Viena. Designerul italian a interpretat cel mai recent model din gama MINI – al saptelea – in stilul sau deosebit de distinctiv: cu elemente aurii atat in interior, cat si la exterior, vopsea cu irizatii care straluceste de la negru la maro in functie de unghiul luminii si traditionalele imprimeuri animal prin care acest MINI Paceman a devenit o creatie Cavalli autentica. Cu cateva ore inaintea premierei, modelul MINI unicat a fost licitat pentru o suma-record – 150.000 de euro – la gala AIDS Solidarity. Toate fondurile vor fi directionate catre proiecte de lupta impotriva HIV/SIDA.

De la inceperea parteneriatului in 2001, 13 modele MINI unice au fost create, iar veniturile obtinute din licitatii – peste o jumatate de milion de euro – au fost utilizate pentru proiecte dedicate luptei impotriva SIDA. Alaturi de Roberto Cavalli, numerosi designeri renumiti la nivel international au stilizat un model MINI pentru aceasta cauza nobila – printre acestia s-au numarat Dean si Dan Caten de la DSQUARED, Renzo Rosso pentru Diesel si Donatella Versace.

Sub moto-ul "1001 Nopti", Life Ball din acest an a reunit numeroase celebritati – printre care Sir Elton John, Hilary Swank, Melanie Griffith, Barbara Eden ("I Dream of Jeannie"), Carmen Electra, Bill Clinton, Anna Netrebko, Erwin Schrott si Fergie – pentru a atrage atentia mapamondului asupra pericolul pe care il reprezinta virusul imunodeficientei si consecintele sale.

Fara indoiala, o prima privire aruncata unicatului Life Ball MINI 2013 dezvaluie stilul distinctiv al faimosului designer. Cavalli a scos in evidenta exteriorul MINI Paceman – cel mai tanar model al gamei MINI – cu o culoare exclusiva, disponibila deja la propria sa flota de automobile: o vopsea speciala cu irizatii, care variaza intre negru si maro, in functie de incidenta luminii. Aceasta vopsea spectaculoasa accentueaza liniile clare ale primului Sports Activity Coupe produs de MINI si il transforma intr-un unicat foarte special. Emblema Cavalli de pe acoperisul automobilului si semnatura sa pe usa lunga a acestui coupe nu lasa nicio urma de indoiala asupra designerului care si-a pus amprenta inconfundabila asupra masinii.

Logo-ul este prezent si la interior, unde tetierele si parasolarele au acest motiv elegant. Designul interior al MINI Paceman este dominat de negru, cu elemente individuale aurii – precum cusaturile decorative ale scaunelor din piele si conturul MINI Center Speedo – care confera un aspect extravagant. Acesta este amplificat de imprimeurile animal – emblematice pentru Cavalli – de pe volanul imbracat in piele si anumite instrumente.

Distribuie acest articol!