Bosch isi consolideaza pozitia in Romania
14.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Bosch va deschide in 2013 doua noi unitati de productie in Romania si va investi pana la sfarsitul anului 120 de milioane de euro in fabricile din Blaj si Cluj. In data de 8 iunie a acestui an Bosch a inaugurat oficial fabrica din Blaj (foto) si a demarat productia. Inceperea productiei pentru centrul din Cluj este planificata pentru trimestrul al patrulea. Bosch si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa angajeze peste 600 de persoane in cele doua centre de productie.

Bosch a obtinut in Romania vanzari in valoare de 180 de milioane de euro in anul 2012, ceea ce reprezinta o scadere cu 4,5 procente fata de anul 2011. Motivul principal este contextul economic general. „Suntem multumiti de evolutia pe care compania a inregistrat-o in 2012 in Romania. Acesta este motivul pentru care dorim sa ne extindem pe piata din Romania si sa continuam sa investim aici”, a declarat Brigitte Eble, reprezentanta Grupului Bosch in Romania.

La inceputul anului 2013 compania, lider in furnizarea de tehnologii si servicii, avea in Romania 1.400 de angajati. Dezvoltarea activitatilor locale de productie va contribui insa la cresterea acestui numar pana la finalul anului 2013, astfel ca Bosch va ajunge la peste 2.000 de angajati.

Distribuie acest articol!