Citroen si Loeb vin in WTCC
27.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile vehiculate cu insistenta in ultima perioada, conform carora Citroen va intra in Campionatul Mondial de turisme (WTCC) au fost, in sfarsit, confirmate de catre constructorul francez. Incepand din 2014, avandu-l ca vedeta pe Sebastien Loeb, Citroen isi va incepe aventura in WTCC. In acelasi timp, marca franceza va ramane si in Mondialul de raliuri (WRC), insa implicarea sa in acest campionat se va reduce.

De altfel, Citroen si-a diminuat considerabil implicarea in WRC inca din acest an. Pe de alta parte, cei de la Citroen isi motiveaza implicarea in WTCC prin oportunitatile oferite de acest campionat: larga vizibilitate mediatica, regulament cu bugete limitate si calendar cu adevarat mondial.

Pentru moment, Loeb este singurul pilot confirmat de Citroen pentru WTCC. Alsacianul foloseste acest an de tranzitie pentru a-si adapta stilul la circuite, participand la anumite curse din FIA GT Series si Porsche Supercup. Citroen nu a precizat care va fi modelul utilizat, insa motorul va avea la baza propulsorul folosit pe DS3 in raliuri, date fiind reglementarile similare.

Distribuie acest articol!