F1, Canada: Vettel, fara emotii!
09.06.2013
        
Distribuie acest articol!   
Pentru al doilea weekend de cursa consecutiv, calificarile s-au desfasurat in conditii mixte. In calificari, Sebastian Vettel (foto) a stabilit cel mai bun timp, pilotul echipei Red Bull fiind urmat pe grila de start din Canada de Lewis Hamilton si, ce surpriza!, de Valtteri Bottas. Tanarul finlandez de la Williams, care pana acum nu urcase mai mult de locul 14 pe grila, a avut o evolutie impresionanta sambata, pe ploaie.
 
A fost, fara nicio indoiala, cursa lui Vettel, care a condus de la start la finish si si-a trecut in cont cea de-a a treia victorie din actuala stagiune. Un alt performer al cursei din Canada a fost Fernando Alonso (foto jos), care a reusit sa termine al doilea, dupa ce pe grila de start a fost al saselea. Spaniolul a declansat ofensiva in a doua jumatate a cursei si in cele din urma a trecut chiar si de Hamilton, britanicul completand podiumul de la Montreal. De remarcat ca doar primii cinci piloti au terminat cursa in acelasi tur cu invingatorul!
 
 
Urmatoarea cursa va avea loc pe 30 iunie, in Marea Britanie, la Silerstone. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Montreal, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Canada 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Fernando Alonso (Ferrari)
 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
 4. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 5. Nico Rosberg (Mercedes)
 6. Jean-Eric Vergne (STR-Ferrari)
 7. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 8. Felipe Massa (Ferrari)
 9. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
 
Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 132 p.
2. Fernando Alonso 96 p.
3. Kimi Raikkonen 88 p.
4. Lewis Hamilton 77 p.
5. Mark Webber 69 p.
 
Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 201 p.
2. Ferrari 145 p.
3. Mercedes 134 p.
 
Foto: Pirelli

 

Distribuie acest articol!